Poedercoaten

Een poedercoating heeft een zeer breed toepassings-gebied. Voor de meest uiteenlopende eisen kan een optimale oplossing worden geboden, eventueel met kataforeselak als primerlaag. Wat betreft optiek kan bijna iedere kleur, glans en structuur worden gerealiseerd. Aangezien er geen oplosmiddelen worden gebruikt, is deze lakmethode zeer vriendelijk voor mens en milieu.

Bij poedercoaten wordt een droge laklaag op een metalen oppervlak aangebracht. NFB past de Coronatechniek toe waarbij het poeder electrostatisch wordt geladen en het zich aan het geaarde oppervlak hecht. Vervolgens wordt de poederlaag gemoffeld. Het poeder smelt en vloeit en gaat over in een blijvend harde laag. De meeste poeders zijn gebaseerd op epoxy- en polyesterharsen of een combinatie hiervan.

NFB betrekt zijn poeders van en werkt samen met vooraanstaande leveranciers. Dit zijn uitsluitend geaccrediteerde bedrijven met hoogwaardige producten en een stabiele productkwaliteit, die daarnaast ook nog goede ondersteuning bieden. De poedercoatings worden opgebracht middels  technologisch geavanceerde en kwalitatief hoogwaardige GEMA-installaties.

Polyesterpoeders hebben een zeer hoge duurzaamheid en UV-bestendigheid.

Epoxypoeders hebben zeer goede hechtende eigenschappen, een hoge flexibiliteit en hardheid en bieden een goede bescherming tegen chemicaliën.

Epoxypolyesterpoeders hebben eigenschappen vergelijkbaar met epoxypoeders, echter met een hogere UV-bestendigheid.

 

 Download hier het schema en de technische specificaties in PDF